Zadbane, gładkie usta przez cały rok to marzenie każdej z nas. Kluczem do sukcesu jest systematyczne korzystanie z peelingu i wcale nie trzeba w tym celu umawiać wizyty u kosmetyczki czy biegać między drogeryjnymi półkami. Wystarczy trochę chęci i… cukru.
Potrzebujesz:
- 1 łyżka wosku pszczelego w pastylkach
- 1 łyżka masła kakaowego
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 2 łyżki brązowego cukru
- kilka kropel eterycznego olejku miętowego
- słoiczek po błyszczyku nakładanym palcem
- rondelek
1
W rondelku rozpuszczamy wosk pszczeli, masło kakaowe i olej kokosowy. Przelewamy mieszankę do szklanego naczynia lub miseczki.

2
Do tężejących olejów dodajemy kilka kropel olej miętowego.

3
Wsypujemy cukier i delikatnie mieszamy. Jednak nie za długo, żeby cukier się całkowicie nie rozpuścił.


4
Przelewamy peeling do małych słoiczków i posypujemy wierzch odrobiną cukru. Czekamy około godziny by całość zastygła.

5
Gotowe!


Zrobione dla: