Białe pralinki zasmakują każdemu, więc mogą okazać się idealnym prezentem last minute! Są szybkie w wykonaniu, nie wymagają pieczenia, a poza tym wyglądają wyjątkowo apetycznie. Oczywiście pistacje i granat to nasza baza, która niech posłuży Wam do twórczych poszukiwań smaku.
Potrzebujesz:
- tabliczka białej czekolady
- 100 g pistacji
- granat
- nóż
- deska do krojenia
- papier do pieczenia lub śniadaniowy

1
Kruszymy czekoladę z grubsza i rozpuszczamy ją w kąpieli parowej, czyli w mniejszym rondelku umieszczonym nad większym garnkiem z gotującą się w nim wodą.

2
Siekamy pistacje.

3
Do rozpuszczonej czekolady dodajemy ¾ orzechów, a reszta przyda się nam do dekoracji.

4
Łyżką wykładamy kleksy przestudzonej lekko masy na papier do pieczenia.

5
Zanim czekolada stężeje, posypujemy pralinki resztą orzechów i świeżymi ziarenkami granata. Na koniec odstawiamy czekoladki w chłodne miejsce, żeby stwardniały.

6
Gotowe!



Zrobione dla: